Elfogadj-e egy állásajánlatot? 12 szempont, ami alapján mérlegelj!

21 Shares

Kaptál egy állásajánlatot, de nem vagy benne biztos, hogy jól jársz ha elfogadod?

A mai bejegyzésben egy olyan szempontrendszert mutatok be, ami egy ilyen helyzetben segít meghozni a döntésedet.   

Ahhoz, hogy egy állásajánlatról eldöntsd, érdemes-e elfogadnod, két dologra van szükséged.

  • Egyrészt a lehetséges szempontok listájára, vagyis hogy tudd, milyen tényezők befolyásolhatják az elégedettségedet az új helyen.
  • Másrészt, el kell döntened, hogy a lehetséges szempontok közül melyek azok, amik most éppen fontosak neked. (Ahogy változik az élethelyzetünk, általában más és más kerül előtérbe.)

Ebben a cikkben a 12 legfontosabb szempontot gyűjtöttem össze. Válaszd ki, hogy téged melyek érdekelnek, majd állíts fel közöttük egy fontossági sorrendet!

Ez lesz a te munkahely-választási szempontrendszered.

Ha állásajánlatot kapsz, csak vedd elő, és használd az előnyök és hátrányok értékeléséhez. Például mindegyiket értékelheted egy tízfokozatú skálán, ahol a 0 a legrosszabb érték, a 10 pedig a legjobb. Ha elvégzed ezt a gyakorlatot, már könnyen meghozhatod a döntésedet az ajánlatról!

A 12 szempont, amiket figyelembe vehetsz:

1. A fizetés

A fizetésed mértéke több okból is fontos. Hogy ki tudd fizetni a számláidat, és hogy megfelelő legyen az életszínvonalad. De ami ugyanilyen fontos, hogy a korrekt fizetésen keresztül anyagi megbecsülést is érezz. Ha ez nincs meg, lehet, hogy 2-3 hónap múlva már meg is bánod a döntésedet.

Ha a kínált fizetéssel nem vagy elégedett, akkor bértárgyalást is kezdeményezhetsz.

De ha régóta keresel állást, vagy épp karrierváltásban vagy, akkor legyél nyitottabb a kompromisszumokra. Ilyenkor ne a fizetés legyen az elsődleges szempontod, hanem az, hogy végre legyen egy állásod, vagy hogy megtörténjen az a váltás (pl. egyik szakmából a másikba, vagy a közsszférából a versenyszférába), amire már régóta vágysz.

2. A juttatások

Vannak olyan cégek, ahol a fizetést természetbeni juttatásokkal is kiegészítik. A nagyobb cégeknél ezt a jó munkaerő tudatos bevonzása céljából alkalmazzák, de olyan cégek is vannak, ahol költségcsökkentési okok miatt vezették be. (Bizonyos juttatások kedvezményesebben adóznak, mint a munkabér, ezért a fizetéshez képest olcsóbb ilyen formában kompenzálni a dolgozókat.)

Ha az állásajánlatban szerepel természetben juttatás is, akkor gondold végig, hogy ezeket mennyire tudnád kihasználni. Milyen értéket képviselnek ezek a számodra? Például, ha a cég mindenkinek ad bérletet, de te autóval jársz, akkor azzal nem sokra mész. De ha egészségbiztosítást kínálnak, amelynek keretében ingyen járhatsz szakorvosi ellátásokra, akkor azzal jelentős összegeket megtakaríthatsz.

Figyelj arra, hogy az ajánlat értékelésének pillanatában mindig tudj minden részletet a felkínált juttatásokról. Ha valamilyen információd hiányzik, kérdezz rá a HR-esnél, vagy annál, aki az ajánlatot adta. (A legjobb persze, ha ezt még az interjúkon tisztázni tudod.)

3. A feladat

Az, hogy pontosan mi lesz a feladatod, rövid- és hosszú távon is befolyásolja a hangulatodat. Itt az egyik legfontosabb dolog, amit végig kell gondolnod, hogy mennyire jelent majd kihívást a munka. Vajon minden képességedet és tudásodat mozgósítanod kell napi szinten, vagy hamar kirázod a kisujjadból és megunod az egészet?

Azt is gondold végig, hogy milyen felelősségi köröd lesz. Mit fognak rajtad számonkérni, és ez mennyire lesz komfortos. Az ideális, ha valamivel több vagy más “szakad” a nyakadba, mint korábban. De van olyan élethelyezet is, amikor inkább a kevesebb felelősség, a “nyugisabb” munka az, amit épp keresel.

Ahhoz, hogy ezt a szempontot jól kiértékeld, tisztáznod kell magadban a céljaidat. Tudnod kell, hogy az éppen aktuális élet- és karrierhelyzetedben milyen mélységű feladatok és mekkora leterheltség az, ami ideális neked.

4. A főnök

Régi mondás az, hogy „a céghez mész dolgozni, de a főnöködnek  mondasz fel”. Ez azt jelenti, hogy amikor állást keresel, akkor inkább a cégről szerzett információk alapján döntesz. De ahogy az idő telik, a munkahelyi élményeidet egyre inkább a főnököd határozza meg.

Ezzel kapcsolatban mindenkinek mások az elvárásai, de az emberséges hozzállás, az, hogy fair legyen, lehessen vele szót érteni, alapvetőek. Erre sokszor rájön még, hogy odafigyeljen ránk, törődjön velünk, fejlesszen minket.

De sajnos a vezetők jó része nem ilyen.

Ezért ha az interjúk során találkozol a leendő főnököddel, próbáld meg megítélni, hogy milyen a személyisége, és hogy az neked hosszú távon mennyire jöhet be. Részletes személyiségelemzést nem fogsz róla kapni, sőt, lehet, hogy csak pár perc erejéig beszélgettek. Ezt az időt használd ki jól, figyelj rá oda, kérdezz, utólag pedig próbáld meg tudatosítani a vele kapcsolatos megérzéseidet.

5. A légkör

Lehet egy cégnél magas a fizetés, vagy kreatív a munka, de ha a légkör pocsék, akkor nem fogod jól érezni magad. Tudom, hogy általában nem ez szokott a döntő szempont lenni, mégis, az ébren töltött időnk majdnem felét a munkahelyen töltjük. Megérdemled, hogy ezt pozitív és kellemes környezetben tedd!

A nehézség itt is az, mint a főnök esetében: nehéz megtudni, hogy valójában milyen is egy cégnél a hangulat. Itt is főleg a benyomásaidra hagyatkozhatsz, például amikor interjún voltál, mit láttál a folyosón, milyen benyomást tettek rád az ott dolgozók. Inspirálónak, vagy inkább nyomasztónak tartottad?

Gondolj vissza ezekre is, arra, hogy lenne-e kedved minden nap bemenni abba a légkörbe?

6. A munkaidő

Kalkulálj azzal is, hogy mennyit kell naponta dolgozni, várhatóak-e túlórák, és ha igen, körülbelül mennyi. A tűréshatár mindenkinél más. Van, aki megengedheti magának, hogy tovább bentmaradjon, másnak mennie kell az oviba / iskolába, megint más egyszerűen nem akar túlórázni, a munka-magánélet egyensúlyban tartása miatt.

A munkaidőbe számold bele az utazással töltött időt is. A munkaidő és a munkába járásra fordított idő együtt határozza meg, hogy mennyire leszel fáradt vagy kipihent, illetve hogy egyéb családi vagy szabadidős programokra mennyire lesz lehetőséged.

Itt is mindenkinek máshol van az ingerküszöbe: van, aki max fél órát tud (vagy akar) egy irányba utazni, van, akinek a 90 perc is belefér. Fontos hogy tudd, hol vannak a határiad, illetve mik azok a kompromisszumok, amik még hosszú távon is beleférhetnek.

7. Rugalmasság

Itt elsősorban ne arra gondolj, hogy reggel fixen be kell-e érned egy megadott időre, hanem arra, hogy vajon elengednek-e, ha például ügyet kell intézned, szerelő jön a lakásba vagy a gyerekért kell elmenned?

Vannak olyan cégek, ahol még ilyenkor sem szívesen engednek haza, így csak úgy tudod megoldani a helyzetet, ha kiveszel egy nap szabadságot. Máshol az ilyet lazábban kezelik, és megengedik, hogy lecsúsztasd a máshol töltött időt, vagy akár otthonról dolgozz.

Ha ez a mozzanat fontos neked, akkor tudnod kell a cég álláspontját (interjún kérdezz rá!), és a munkalehetőség értékelésekor erre is figyelj.

8. Stabilitás

Senki sem szereti, ha a cég ahová dolgozni megy, pár hónap alatt csődbe megy, vagy anyagi gondok miatt leépítést hajtanak végre. Vannak olyan karrier helyzetek, amikor érdemes vagy éppen szükséges kockáztatni, de ha nem szereted a meglepetéseket, akkor a cég anyagi stabilitását is vedd figyelembe.

Az például nem túl jó jel, ha nem a teljes fizetésedre vagy hivatalosan bejelentve. Sajnos sok cég még ma is így működik, annak ellenére, hogy ettől a munkavállaló abszolút kiszolgáltatott lesz, arról nem is beszélve, hogy törvénytelen.

Az ellenőrzésben az is segíthet, ha megnézed a cégek nyilvános mérlegkimutatásait az interneten. Amit pedig semmiképp ne hagyj ki: keress rá a cég nevére a Google-ben! Jókat írnak vagy inkább folyamatos gondokról, esetleg “átszervezésekről” beszélnek? (Az átszervezés gyakran a létszámleépítés fedőneve.)      

9. Munkakörnyezet

A fizikai környezet is befolyásolhatja, hogy egy mukahelyen hogyan érzed magad. Sokan nem szeretik például az open office típusú irodákat, mert nagy a zaj, vagy sokszor nem lehet kinyitni az ablakokat.

Rengeteg a panasz a légkondicionáló berendezésekre, de a lehangoló bútorok, a kosz, a rendetlenség vagy valamilyen speciális szag (például a forgalmazott vagy gyártott termék szaga) is számíthat.

Nem ez lesz a legfontosabb szempontod, de ez is része az összképnek, amiben napi szinten részed lesz.

10. Tevékenység és értékek

Azt is gondold végig, hogy mennyire szimpatikus az, amivel a cég foglalkozik. Nem kell feltétlenül fogyasztanod a cég termékeit, igénybe venni a szolgáltatásait ahhoz, hogy jól érezd magad. De ha elvi síkon taszít az, amiből a cég profitja származik, akkor az ok lehet arra, hogy nem-et mondj az ajánlatra.

Például, ha nem tudod magad elképzelni egy dohányt gyártó vagy alkoholt forgalmazó cégnél, vagy egy olyan étteremláncnál, ahol egészségtelen ételeket kínálnak. Mindenkinek máshol van a határ, fontos, hogy a munkádban ne add fel azokat az értékeket, amik téged alapvetően jellemeznek.

Gondold végig azt is, hogy a cégnél vannak-e társadalmi felelősségvállalási projektek, tehát valamilyen alapítványt vagy jólétet elősegítő ügyet támogatnak-e. Ha igen, ez plusz pont lehet az értékelésükben.

11. Kilátások

Vedd figyelembe, hogy az ajánlat mennyire illeszkedik a karrier terveidbe. Az van benne, amire szakmailag és emberileg most szükséged van? Azt fogod csinálni, ami a logikus következő lépés, vagy inkább csak egy kényszerpálya, ahonnan idővel vissza kell majd valahogyan kanyarodnod?

Arra is gondolj, hogy tudsz-e majd fejlődni, ha pedig szeretnél, akkor előrelépni.

Végül pedig: Mit fog hozzáadni ez a hely hosszútávon a szakmai imidzsedhez? Mennyire fog jól mutatni ez a munkahely és ez a pozíció az önéletrajzodban? A megszerzett tapasztalattal könnyebb, vagy inkább  nehezebb lesz később továbblépni?

12. Munkaszerződés

Mielőtt igen-t mondasz egy állásajánlatra, kérd el a cégnél használt munkaszerződés sablont. Olvasd át figyelmesen, nehogy akkor érjenek meglepetések, amikor aláíratják veled.

Nézd meg, hogy mennyi a próbaidő, mennyi a felmondási idő, és hogy milyen szabályok vonatkoznak a munkaviszony megszűntetése utáni időszakra. Bizonyos cégek olyan versenytilalmi kikötéseket alkalmaznak, amelyek megnehezíthetik a versenytárshoz történő “átigazolást”, ezzel érdemes jó előre tisztában lenni.

Szánd rá az időt a teljes munkaszerződés átolvasására, és ha bármi kérdésed vagy kételyed merül fel, kérdezz vissza. A legjobb lenne, ha a munkaköri leírást is látnád előre, bár sok cégnél nincs ilyen.

Használd ezt a listát arra, hogy tudatosan végiggondolj minden fontos szempontot! Ha egy-egy szemponthoz nincs elég információd, akkor járj utána (ismeretségi kör, internet segítségével, vagy kérdezz rá a cégnél), de bátran támaszkodj a megérzéseidre is!  

 

21 Shares
>