5 kifejezés, amit még ma törölj az önéletrajzodból!

232 Shares

A múlt héten egy olyan önéletrajz került a kezembe, ami semmi érdemlegeset nem árult el a tulajdonosáról.

Nem azért mert túl rövid volt, a hosszával nem volt semmi gond.

Két oldal, ami a leírt háttérhez tökéletesen passzolt.

Ami viszont gyenge volt, az a szöveg, egészen pontosan az önéletrajz szakmai hátteret bemutató része.

A korábbi munkahelyeken végzett feladatok leírásában ugyanis sok semmitmondó és passzív kifejezés szerepelt.

Olyanok, amiknek nem volt egyértelmű a jelentése, ezért sablonosnak tűntek, gyengítették az összképet.

A “bűnös” kifejezések:

  • részvétel
  • közreműködés
  • támogatása
  • menedzselése
  • intézése

Ha túl sokat használod ezeket a kifejezéseket, azt az érzést kelted, mintha önállótlan lennél, vagy nem értenél semmihez.

Most nézzük meg ezeket a kifejezéseket egy-egy konkrét példában:

Önéletrajz

1. Részvétel

Ha ezt írod: “Részvétel nemzetközi projektekben”, akkor ebből senki nem fogja tudni, hogy pontosan mi volt a  szereped. Megbeszéléseket szerveztél, prezentációkat készítettél, mások munkáját koordináltad, vagy esetleg a projekt terv is a te műved? Nem derül ki, mert a “részvétel” szó sok mindent jelenthet.

2. Közreműködés

Ugyanígy, a “közreműködés az XY szoftver bevezetésében” megint nem ad semmilyen támpontot. Mit csináltál pontosan? Csak a partvonalról nézted, hogy mi történik, vagy konkrét feladataid is voltak, amivel komoly szereped volt a sikerben?

3. Támogatás

A “vezetőség támogatása”, vagy ehhez hasonló kifejezések használata megint csak túl általános, bárki bármit mögé gondolhat. Pontosan kit és milyen tevékenységgel támogattál? Kávét főztél vagy döntés-előkészítő elemzéseket készítettél? Mindkettő “támogatás”, mégis más nagyságrendet takarnak.

4. Menedzselés

A „menedzselés” közkedvelt kifejezés, vezetők vagy vezetői pozíciókra jelentkezőknél egyre gyakoribb. De ha nem fejted ki pontosan, kit vagy mit menedzseltél és hogyan, ez is csak egy lufi kifejezés marad. Nem fogják érteni, pedig lehet, hogy amit mögé gondolsz, hasznos és értékes.

5. Intézés

Az “intézés” leggyakrabban “ügyintézést” jelent, de túl általános ahhoz, hogy tükrözze a képességeidet. Mit értesz intézés alatt, és pontosan milyen ügyeket intéztél? Ez is egy olyan fordulat, amit ha nem fejtesz ki pontosan, csak gyengíti az önéletrajzodat.

Most nézd meg, hogy a te önéletrajzodban szerepelnek-e ezek a kifejezések.

Ha igen, akkor cseréld ki őket:

  1. Jelöld ki a kérdéses szavakat.
  2. Gondold végig, hogyan konkretizálhatod őket. Ilyen kérdéseket tegyél fel: Pontosan mit értek az alatt, hogy … támogatása; .. menedzselése? A választ mondd ki hangosan, mintha éppen magyaráznál valakinek.
  3. Ha megvan az új verzió, cseréld ki a régit, vagy egészítsd ki a konkretizálással. Például: “Menedzsment támogatása: termelési adatok elemzéséből döntés-előkészítő havi riportok készítése”.

Fogalmazz úgy, hogy ha valaki először olvassa a CV-det, pontosan tudja, mit csináltál korábban.

Mert ha nem megfelelő kifejezéseket használsz, azt hihetik, hogy nem értesz jól a szakmádhoz, vagy hogy még soha nem volt igazi felelősséged.

Mellőzd tehát a semmitmondó és lagymatag kifejezéseket. Fogalmazz konkrétan, használj olyan igéket, amik kézzelfoghatóan elárulják rólad a lényeget!

Ha pedig a motivációs leveledet is sablon-mentesítenéd, olvasd el az 5 mondat, amit még ma vegyél ki a motivációs leveledből című cikkemet!

232 Shares
>