5 kommunikációs tipp, amit Bárdos Andrástól tanultam

89 Shares

A múlt héten egy marketinges tréningen jártam, ahol Bárdos András is előadott. A kommunikáció alapelveiről beszélt, amiket szeretnék most megosztani veled.

Az elhangzott gondolatok természetesen nem kifejezetten álláskeresőknek szóltak, mégis jól alkalmazhatóak erre a területre is. Elvégre az önéletrajzírás és az interjúszereplés is a kommunikáció egy speciális formája.

Következzen tehát az 5 alapelv, és hogy miként értelmezheted ezt az álláskeresésben:

1. Akkor vagy hiteles, ha igazat mondasz

A hiteles kommunikáció alapja az őszinteség. Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, se többnek, se kevesebbnek ne mutasd magad annál, mint ami vagy.

Az őszintétlen kommunikáció az álláskeresésben is halálra van ítélve. Nem szabad hazudni, mert az mindig megbosszulja magát, de szégyellősnek sem kell lenned. Amikor magadról beszélsz, magabiztosan kommunikáld a sikereidet is, elvégre az is az igazság része!

2. A megértéshez mindkét fél törekvése szükséges

András azt a példát említette, amikor párja, Kriszta, a bankból hazajövet megpróbálta elmesélni, hogy mit tudott meg. Mindenféle kamatlábakról és százalékokról beszélt neki, amit ő egyáltalán nem értett. Ilyenkor mind a két félnek törekedni kell arra, hogy megértsék egymást. Az egyiknek kérdéseket kell feltennie, a másiknak pedig a kommunikációs partnerhez kell igazítani az üzenet tartalmát és megfogalmazását.

Amikor önéletrajzot írsz, vagy az interjún magadról beszélsz, Neked is arra kell törekedned, hogy a másik megértse az üzenetedet. Ha olyan szavakat használsz, amit ő nem ért, vagy nem megfelelően adod elő a mondanivalódat, sokkal kisebb lesz az esélyed a sikerre.

3. Létfontosságú, hogy jól időzítsd a kommunikációdat

Ezt az alapelvet azzal a kissé bizarr példával szemléltette, miszerint nem érdemes szerelmet vallani annak, akinek épp a mosdóba kell szaladnia. Egyszerűen nem alkalmas a helyzet, mert a másik egy olyan szituációban van, amelyben a figyelmét valami egészen más köti le.

Ezt a cikket még véletlenül se hagyd ki:
>>> 6 sikerrecept a karrieredhez Arnold Schwarzeneggertől!

Hasonló a helyzet, ha túl korán érsz oda egy interjúra, vagy bejelentés nélkül viszed el az önéletrajzodat egy nagy multi cég irodaházába. Ha nem készülnek fel az érkezésedre, zavart kelthetsz, és máris hátrányból indítod a bemutatkozásodat. Erre egyáltalán nincs szükséged!

4. Az egyik leghatékonyabb kommunikációs forma a hallgatás

A kommunikációt sokan írásként vagy beszédként fogják fel. Ez nem hiba, de a hallgatás a kommunikáció egy nagyon fontos eszköze. Amikor a másikra figyelsz, és megpróbálod megérteni, hogy ő mit tud, hol tart, akkor ez alapján könnyebben rájössz arra, hogy mi érdekli, miről érdemes beszélni neki.

Az állásinterjúkon ezért fontos, hogy kérdéseket tegyél fel. Minél többet tudsz meg a cégről, a munkáról és a munkakörülményekről, annál jobban tudod úgy alakítani a saját mondanivalódat is, hogy a másik fél érdeklődéssel figyeljen.

5. Mindig arról beszélj, ami a másikat érdekli

Az előző gondolat folytatása, de érdemes külön is kiemelni. A férfiak egyik nagy félelme például, hogy egy randin untatják a szövegükkel a partnerüket. Ez elő is fordulhat, főleg, ha a férfi horgászatról és fociról beszél, ami a nőt egyáltalán nem érdekli.

Az önéletrajzban, a motivációs levélben és az interjún is mindig a releváns információkról beszélj többet! Minden cégnek megvan a maga problémája, megoldandó feladatai, és biztos lehetsz benne, hogy a legjobban arra kíváncsiak, Te hogyan tudnál nekik segíteni ezekben.

Ezek az elvek egyszerűek, annyi csak a dolgod, hogy folyamatosan odafigyelj rájuk!

Van olyan kommunikációs alapelv, amit Te is ajánlanál másoknak? Írd ide kommentbe!

89 Shares
  • Azt sem árt tudni, hogy milyen típusú emberrel beszélsz Van aki azt szereti ha aprólékosan magyarázol, van aki csak figyelmet vár el van aki fél. Fontos tudni mert pl egy vezető konkrét dolgokat , megszabott időt , megoldásjavaslatot várhat el.
    Érdemes utána nézni Piros, sárga, kék, zöld ember tulajdonságok jellemzők mi a megfelelő taktika velük. Érdekes és sokat lehet belőle tanulni ha emlékeztek arra a bizonyos Bodrogi Gyulás gyógyszertári jelenetre. megértitek mire gondolok.

  • Kedves Anikó, Köszönöm, nagyon jó amit írsz! Aki jól ismeri a különböző személyiségtípusokat, valóban könnyebben szót érthet a másikkal. Ha nincs ilyen irányú mélyebb tudásunk, akkor pedig az értő odafigyeléssel és jó kérdésekkel rengeteg mindent megtudhatunk a beszélgetőpartnerünkről.

  • >