6 nyerő módszer álláskeresőknek

57 Shares

Az álláskeresésnek megvannak a maga módszerei, de ezeket sokan nem használják ki.

Többször találkoztam olyan álláskeresővel, aki azt mondta, hogy ő nem hajlandó az ismerőseitől segítséget kérni, mert az olyan “megalázó”.

Gyakori az az eset is, mikor valaki kijelenteti, hogy ő nem pazarol időt arra, hogy minden helyre másik pályázatot adjon be.

Olyannal is gyakran találkozom, aki azt mondja, hogy a Facebookot nem hajlandó álláskeresésre használni, a LinkedInt pedig nem meri kipróbálni.

A sort folytathatnám, de felesleges.

A lényeg az, hogy sokan nem tesznek meg mindent azért, hogy állást szerezzenek.

A nyerő módszerek pedig itt vannak előttünk, ma ezeket foglaltam össze. Ha Te minél hamarabb szeretnél állást, olvasd el, és alkalmazd őket. Mindet egyszerre, és a hatás garantáltan nem marad el!

6 nyerő módszer állaskeresőknek infografika

Használd a közösségi médiát!

A közösségi média nem csak arra jó, hogy szabadidődben nézelődj rajta.

A Facebookon például rengeteg olyan álláshirdetés van, amit máshol nem találsz meg. Keresd meg ezeket!

De használhatod az oldalt arra is, hogy információt gyűjtesz cégekről, segítséget kérsz ismerőseidtől, felhívod magadra a figyelmet.

Ha a versenyszférában vagy esetleg külföldön szeretnél elhelyezkedni, akkor a LinkedIn, vagyis a világ legnagyobb üzleti közösségi oldala is segíthet. (Ha még nem ismered a LinkedInt, részetesen ebben a posztban mutatom be: Mi a LinkedIn….)

Aktivizáld a kapcsolataidat!

Ha állást keresel, fel kell venned a kapcsolatot az ismerőseiddel, régi kollégákkal, szakmabeliekkel.

Sokan nem merik ezt megtenni, mert félnek attól, hogyan reagál a másik.

Ez téged soha ne tántorítson el! A megoldás az, hogy ne állást kérj, hanem csak információkat, amik téged előrevisznek. Ha jó kérdéseket teszel fel, az ilyen megkeresésekből rengeteg hasznos információt szerezhetsz.

Az ismeretségi köröd bővítésére is figyelj oda. Minél több szakmabelit ismersz, annál több információt szerezhetsz. A LinkedInen pedig HR tanácsadókkal, cégek HR-eseivel is kapcsolatba léphetsz.

Ne csak hirdetésekre jelentkezz!

Az állásportálokon rengeteg hirdetést közzétesznek, de előfordulhat, hogy Te csak egy vagy két neked való hirdetést látsz egy hónapban.

Mivel fontos, hogy a lehető legtöbb helyre pályázz, használd a céglistás módszert is!

Készíts listát azokról a cégekről, ahol a tudásod hasznos lehet, majd küldd el nekik az önéletrajzodat és a motivációs levelet.

Akkor is, ha éppen nem hirdetnek állást!

Ez az egyik legnehezebb, mégis leghatékony állásszerző módszer, hiszen az állások jelentős részét soha nem hirdetik meg. (Ebben a bejegyzésben lépésről lépésre bemutatom, mit hogyan csinálj: A cégek közvetlen megkeresése…)

Tarts több vasat a tűzbe!

Mindig több pályázatot futass párhuzamosan. Hiába érzed úgy, hogy egy adott álláshirdetés szövegét szinte “rád írták ki”, soha nem tudhatod, hogy mi lesz a végeredmény.

Attól, hogy beleszeretsz egy lehetőségbe, még nem biztos, hogy a cég téged választ, vagy hogy egyáltalán fel fognak venni valakit.

Az is lehet, hogy hónapokat csúsznak, és csak egy év múlva döntik el, kit vesznek fel.

A munkaerőpiacon bármi megtörténhet, ezért soha ne állj meg. Folyamatosan pályázz, egyszerre több helyre is. Egészen addig, amíg a kezedben nem lesz az új munkaszerződésed.

Alkalmazz cégreszabást!

Az önéletrajzodat és a motivációs leveledet mindig alakítsd a megpályázott cég elvárásaihoz.

A HR-esek és a szakmai vezetők olyan pályázatokat szeretnek olvasni, amikről azt érzik: az kifejezetten nekik szól, rájuk gondolva írták.

A cégreszabás pontosan ezt jelenti.

Mielőtt elküldöd a pályázataidat, mindig alakíts rajtuk egy kicsit! Emeld ki azt, ami az adott cég számára fontos lehet. Ami pedig feltehetően nem érdekli őket, azt vedd ki, vagy írj róla kevesebbet.

Az álláskeresők kb. 80%-a nem használja ezt a módszert, ezért könnyedén kitűnhetsz vele! (Itt részletesen leírok mindent: Hogyan érd el, hogy elolvassák…)

Lépj ki a komfortzónádból!

Álláskeresés közben gyakran olyan dolgokat is meg kell tenned, amihez egyáltalán nincs kedved. Mégis, ha erőt gyűjtesz és megteszed, sokkal előrébb leszel.

Ez nem is módszer, hanem inkább egyfajta hozzáállás.

Azt jelzi, hogy elfogadod, a sikerhez kellemetlen lépéseket is meg kell tenned.

Van, akinek nehezére esik az interjún pozitívnak lenni, vagy ismerőseivel felvenni a kapcsolatot. Mások attól idegenkednek, hogy a sikereikről beszéljenek, vagy hogy bizonyos helyzetekben magukról beszéljenek, “eladják magukat”.

Ha neked is van ilyen, nem baj, nem benned van a hiba.

Az álláskeresés valamilyen szinten mindenkit kibillent a komfortzónájából, egy valamit azonban tudnod kell. A legnagyobb sikereket mindig a kényelmi zónánkon kívül érhetjük el!

Szerinted melyik a legnehezebb?

A legtöbb álláskereső a fentiek közül csupán egy vagy két módszert használ. Te legyél ennél sokkal tudatosabb és intenzívebb! Használd mindegyiket, mert csak így érheted el, hogy a lehető leghamarabb állást szerezz.   

Te melyik módszert találod a legnehezebbnek? Írd ide kommentbe!

57 Shares
  • Kedves Krisztina! Nagyon jó tanácsok, nagyon jól összefoglalva és megfogalmazva! Köszönöm! Nekem talán a kilépés a komfort zónából jelenti a legnagyobb nehézséget, de már elkezdtem és úgy látom, hogy minél több interjún veszek részt, annál könnyebben mennek ezek a dolgok is. Minden kezdet nehéz, csak legyünk túl rajta! 🙂

  • >