Álmok, célok, tervek – Hajrá újévi lendület!

18 Shares

Az utóbbi pár napban én is végiggondoltam a jövő évi céljaimat, és úgy tűnik elég ambiciózusra sikeredtek 🙂

Talán sokan nem tudjátok, de a blogomat és az állásszerzés segítésével kapcsolatos munkámat a főállásom mellett viszem.

Hétköznap, nap közben HR vezetőként dolgozom, és a blogommal, önéletrajz tanácsadással, állásinterjú felkészítéssel, tréningekkel este illetve hétvégén foglalkozom.

Bár a kettő együtt igencsak időigényes, azt tervezem, hogy 2016-ban még aktívabb leszek!

Többet írok ide a blogra, gyakrabban posztolok Facebookra, és több időt szánok arra is, hogy személyesen segítsek.

Ami a blogomat illeti, továbbra is heti rendszerességgel fogok rá írni.

A fő téma marad az álláskeresés, az önéletrajz készítése és az interjúk, ugyanakkor a LinkedInről is többet fogok beszélni.

Egyre több LinkedInnel kapcsolatos kérdést kapok, ami egy nagyon jó jel, hiszen ez az oldal óriási segítség és a jövőben megkerülhettelen lesz. Viszont sokan még nem tudják, mit is kezdjenek vele, hogyan használják, tehát itt egy kicsivel több segítség is elkél.

A cikkek közé egy új témát is be fogok hozni, és ez a karrier lesz.

A karrier szót sokan nem szeretik. Törtetést és másokon átgázolást asszociálnak hozzá, de én nem ezt az értelmet látom benne.

Úgy gondolom, hogy a karrier minden tudatos ember életében fontos.

Időnk nagy részét munkával töltjük, és hogy milyen ez a munka, milyen a munkahelyünk, az életminőségünket is befolyásolja.

Valahogy mégsem foglalkozunk vele eleget.

Nem törődünk azzal, hogy jó helyen vagyunk-e, hogy fejlődünk-e eleget, vagy hogy mi lesz velünk 5-10-20 év múlva, amikor a munkaerőpiac igényei gyökeresen átalakulnak.

De a karrier nemcsak ezért aktuális téma.

Azért is érdekes téma, mert sokan nem veszik észre, ha elakadtak benne.

Gyakran derül ki önéletrajz tanácsadás közben, hogy a legnagyobb probléma nem az önéletrajzzal, hanem inkább a karrier körül van. Nincs tisztázva az út, a vágyak és a képességek, egyszóval nem tiszta, merre is megy a karrier.

Ez egy kicsit összetettebb gondolatkör, de remélem, hogy sokan találjátok majd hasznosnak, és meg is osztjátok a véleményeteket.

A másik, amit tervezek, hogy a blog mellett többet leszek jelen személyesen.

Ha hívnak rendezvényekre, szívesen megyek idén is. Tavaly szerepeltem állásbörzén, előadtam egyetemen és főiskolán is. Szeretem az ilyen meghívásokat, mert ilyenkor rövid idő alatt sok embernek tudok segíteni, ráadásul valahogy szeretek is sok ember előtt beszélni.

A hivatalos rendezvények mellett szeretnék saját mini-tréningeket is tartani.

Időnként kibérelek majd egy kisebb termet, és egy hasznos témáról, például az önéletrajzírásról, az interjúhelyzetekről vagy a LinkedInről élőben beszélek.

Ezek 1 vagy maximum másfél órás előadások lesznek.

Ha minden jól megy, és sikerül ezeket megszervezni, akkor ezeknél lesz majd egy minimális belépődíj (nem drágább, mint egy mozijegy), annyi csupán, hogy a terembérletet fedezze.

Kiscsoportos, tantermi oktatásokat továbbra is fogok tartani.

Ezek egynaposak lesznek, és azoknak ajánlom, akik éppen állást keresnek.

Lesz egy külön tréning az önéletrajzírásról és egy külön az interjúzásról. Ezek idén is hétvégén lesznek, és mindenki arra a témára jön el, ami jobban érdekli, illetve amivel jobban el van akadva.

Az e-mailekre megpróbálok gyorsabban reagálni, de azt sajnos továbbra sem tudom vállalni, hogy ha elküldöd a CV-det, akkor azt egy válaszlevélben véleményezem.

Sajnos erre nincs időm, de a feladat ennél sokkal összetettebb is, mint hogy egy oda-vissza levelezés elég legyen.

Ebben az esetben továbbra is a blogomon található instrukciókat, az ingyenes e-mail tanfolyamomat, vagy az előadásaimat, az oktatóanyagomat, illetve a személyes tanácsadást fogom ajánlani.

Ezekről a weboldalamon minden fontos információ fent van.

Persze vannak más jellegű céljaim is, de ezek közül csak egyet árulok el. 🙂

Tavaly vettem egy fényképezőgépet, és szeretnék idén megtanulni fotózni. Egy tanfolyamot már el is végeztem, de a célom, hogy olyan profi képeket tudjak készíteni, amiket erre a blogra is kitehetek.

A tanulásnak még csak az elején tartok, de ennek a cikknek a borítójára már egy saját képet tettem. Ez most csak egy próba, és ha legközelebb is saját képet teszek ki, azt majd jelzem valamilyen apró kommentben.

Neked valami ötleted, javaslatod, hogyan segíthetek még többet?

Ha igen, írd meg kommentben!

18 Shares
>