Amit a cafeteriaról 2017-ben tudnod kell munkavállalóként

85 Shares

Ha olyan cégnél dolgozol, ahol van cafeteria juttatás, vagy olyan állásajánlatot kapsz, amiben a fizetés mellé adnak cafeteriát is, akkor most érdemes figyelned.

2017-ben ugyanis változnak a cafeteriaval kapcsolatos szabályok.

Magasabb cafeteria adók

Az első és legfontosabb, hogy bizonyos cafeteria elemek adója 2017-ben emelkedik.

Magasabb lesz az adója például az Erzsébet utalványnak, ami az egyik legnépszerűbb cafeteria elem volt eddig.

Magasabb adója lesz a helyi utazási bérletnek is, a munkahelyi étkeztetésnek, az iskolakezdési támogatásnak, az iskolarendszerű képzésnek, a pénztáraknak (nyugdíj-, egészség-, és önsegélyező) is.

A magasabb adók többféleképpen is érinthetnek téged, attól függően, hogy milyen a cég cafeteria rendszere.

Elképzelhető például, hogy a cég kivesz bizonyos elemeket az eddigi cafeteria rendszerből. Tehát ami idén benne volt a választható juttatások listájában, az jövőre nem mind lesz benne.

Ez főleg akkor várható, ha a cég úgynevezett nettó cafeteria keretet ad a dolgozóinak. Vagyis a juttatásokra rárakódó adóterheket a cég fizeti meg. Ebben az esetben lehet, hogy a 2017-es adónövekedések kapcsán úgy döntenek, hogy azokat már nem akarják vállalni.

Ha a cég nem nettó, hanem bruttó cafeteria keretet biztosít a dolgozóinak, akkor a megnövekedett adóterheket te fogod viselni!

Tehát neked kell jobban odafigyelni, hogy milyen elemeket választasz.

Cafeteria 2017 változások

Akkor jársz a legjobban, ha alacsony adóvonzatú vagy adómentes juttatásokat választasz!

A SZÉP kártya például továbbra is alacsonyabb adózású marad. Ha eddig főleg Erzsébet utalványt rendeltél, akkor érdemes lehet átállni például a SZÉP kártyára.

SZÉP kártyával sok étteremben lehet fizetni, de használhatod az online ételrendeléseknél is.  

A legjobban persze az adómentes elemek érik meg, bár ezeket nem minden cégnél lehet választani, mert bonyolult adminisztrációval járnak.

Adómentes 2017-ben: a sportrendezvényre szóló belépő, kulturális belépő, óvoda és bölcsőde költségei, lakáscélú támogatás, egészségbiztosítás.

Abszolút újdonságok

2017 két abszolút újdonságot is hoz a cafeteriaban. Az egyik, és talán a legmeglepőbb az összes változás közül, hogy készpénz is adható cafeteria juttatásként!

Ez azt jelenti, hogy ha a cég ezt választhatóvá teszi, akkor max. évi 100ezer Ft értékben kérhetsz pénzt is mint béren kívüli juttatás. 

A készpénz cafeteria az alacsonyabb adózású juttatási elemek közé fog tartozni, ugyanúgy adózik, mint a SZÉP kártya.

A készpénz cafeteriát tehát megéri választani az Erzsébet utalvánnyal vagy a helyi bérlettel szemben is.

Egy másik újdonság pedig, ami 2017-től elérhető, az a mobilitás célú lakhatási támogatás, egyszerűbben fogalmazva: albérlet támogatás.

A félreértések elkerülése végett, ez nem azt jelenti, hogy a cégek innentől kezdve kötelesek a munkavállalók albérletköltségét fizetni vagy pénzzel támogatni.

Ez egy adható juttatás lesz, vagyis a cég dönthet úgy, hogy ezt biztosíthatja a dolgozóiknak, de erre nem kötelezheti őket senki.  

Ha érintett vagy a cafetériában, jól gondold végig, milyen elemek választásával jársz a legjobban. Ha már egyszer részesülsz benne, használd ki a legokosabban! További részletes információkat ezen a linken találsz. 

85 Shares
>