Fizetési igény megjelölése: Mit tegyél, ha kérik az álláshirdetésben?

55 Shares

Hogyan add meg a fizetési igényedet a pályázatodban? Mit írj az önéletrajzodba, ha az álláshirdetésben szerepel a “fizetési igény megjelölése” kifejezés? Gyakran tesztek fel hasonló kérdéseket.

Az egyik olvasómtól épp néhány napja kaptam ezt a levelet:

Az a helyzet, hogy sok álláshirdetés elbizonytalanít. A legjobban az idegesít, mikor odaírják az álláshirdetésbe, hogy fizetési igény megjelölését kérik. Ilyenkor úgy van vele az ember, ha túl sokat írok, be sem hívnak, mert nem akarnak annyit adni. Ha túl keveset, akkor meg magammal szúrok ki, mert felvesznek ugyan, de nem jó szájízzel dolgoznék, mert folyton arra gondolnék, kérhettem volna magasabb fizetést is.

Szerintem egyébként nagyon nem fair dolog ilyet kérni a munkáltatóknak a pályázóktól. Ők pontosan tudják, hogy mennyi fizetést akarnak majd adni, mennyi pénze van a cégnek egy új alkalmazottra, miért csinálják ezt? Sokszor úgy érzem, ezek a cégek komolytalanok, a pályázókat csak az összeg alapján nézik és behívják a legolcsóbbat… Kérlek segíts, tanácstalan vagyok…

Ahhoz, hogy jól add meg a fizetési igényedet egy állásra jelentkezéskor, 3 dologra kell odafigyelned.

Légy tisztában az értékeiddel!

Ha nem vagy tisztában az erősségeiddel, azzal, hogy egy cég számára mi lehet a tudásodból és a tapasztalatodból hasznos és értékes, akkor a bérigényed megadása mindig is egy érzékeny téma lesz a számodra.

Ahhoz ugyanis, hogy “beárazd” magad, tudnod kell, hogy mit kínálsz cserébe.

Így működik az is, amikor el akarsz adni valamit az interneten. Felmész egy apróhirdetéses oldalra, kiteszed a portékád fényképét, majd röviden felsorolod, hogy mire képes, mik az előnyei.

Amikor egy állásra jelentkezel, az is egy hasonló helyzet. Tudnod kell, hogy mi az értékes abban, amit kínálsz.

Eleged van a próbafeladatokból? Olvasd el az erről szóló cikkemet:
>>> Próbafeladat álláskeresés közben - Hogyan védekezhetsz az átverés ellen?

A személyes konzultációimon van egy gyakorlat, amit ilyenkor mindig el szoktam végezni az ügyfeleimmel. Arra kérem őket, hogy írjanak egy 30-as listát a szakmai és személyes erősségeikről. Az eleje általában nehezen megy, de amikor megvan, akkor már mindenki büszke magára, mert tisztán látja az értékeit.

És úgy vannak vele, hogy “igen, lehet, hogy most állást keresek, de értékes a tudásom, sok mindenben van tapasztalatom, és ezek mind olyan dolgok, amiért egy korrekt cégnél korrekt bért kérhetek.”

Ezt a gyakorlatot Te is elvégezheted otthon, akár egyedül is. Amikor elkészültél, olvasd fel hangosan a listát. Jó érzéssel fog eltölteni, és tisztában leszel a szakmai és személyes értékeiddel.

Szerezz bérpiaci információkat!

Ha tisztában vagy az értékeiddel, az még önmagában nem elég. Azt is kell tudnod, hogy a cégek ezért a tudásért nagyságrendileg mennyi fizetést szoktak adni.

Gyakran fordulnak hozzám olyan kérdéssel, hogy ilyen meg olyan munkakörben mennyi az elvárható bér. Erre a kérdésre nem mindig tudok válaszolni, hiszen rengeteg különféle munkakör létezik. A válasznak tehát neked kell utánajárni.

Kereshetsz információkat az interneten, mert sok bérfelmérés elérhető. Vannak fórumok is, ahol ez a téma. De a leghatékonyabb, ha minél több embert megkérdezel.

Kérdezd meg az ismerőseidet, volt kollégákat, szakmabelieket, toborzási tanácsadókat, állásbörzén HR-eseket arról, hogy szerintük mennyit lehet keresni egy olyan pozícióban, amire Te pályázol. Mondd el a munkakört, és a megpályázott cég típusát, vagy ha tudsz, sorolj fel konkrét cégeket is példaként.

Mondjuk így: “Szerinted marketingesként 4-5 év tapasztalattal mennyit kereshetnék egy olyan cégnél, mint a Procter vagy a Mars?”

Fontos: Ne mondd el a saját korábbi béredet, és ha szakmabelit kérdezel, soha ne azt kérdezd, hogy ő mennyit keres, hanem hogy Te mennyit kereshetnél szerinte.

Ne gondold, hogy mindig a legolcsóbbat keresik!

Ne hidd azt, hogy mindenhol azért kérik be a bérigényt, hogy a legolcsóbb jelöltet válasszák ki. Ennek nem sok értelme lenne, hiszen a cégek is tudják, hogy a jó szakembert meg kell fizetni. És hidd el, van olyan cég, ahol ez valóban számít.

Egyes helyeken azért kérik be a bért, hogy kiszűrjék a nagyon magas igényeket. Mert hidd el, hogy vannak, akik irreálisan magas összeget adnak meg.

Más cégnél van egy előre meghatározott bérsáv, amit szigorúan be kell tartani. De honnan tudod, hogy a Te igényed benne van vagy már kilóg belőle? Ha nem próbálod meg, soha nem derül ki!

És ha kilóg? Akkor sincs minden veszve! Olyan cég is van, ahol időnként kivételt tesznek. Behívják interjúra azt is, aki magasabb összeget kér, mert úgy vannak vele, hogy ha a tapasztalata megfelel, később valahogy megegyeznek.

Az is előfordulhat, hogy kijárják neked a magasabb bért, annyira megtetszel nekik. Nem egy ilyen esetet láttam már, amikor az új embert magasabb bérért vették fel, mint ami cégen belül megszokott volt.

A lényeg, hogy soha nem tudhatod, milyen fizetésre gondoltak a másik oldalon. Nem érdemes előre “túlagyalnod” a helyzetet, korlátokat felépíteni a fejedben, és szinte magadba szuggerálni, hogy „ha bármit is írok bérigénynek, úgyse lesz jó.”

Összegzés

Legyél tisztában a saját értékeddel, járj utána a bérpiaci információknak, és ne hidd azt, hogy a cégek kiszórnak, ha az önéletrajzodban egy reális és korrekt fizetési igényt jelölsz meg.

Van kérdésed a fentiekkel kapcsolatban? Írd meg itt kommentben!

55 Shares
  • Kedves Balázs, Ez nagyon sok mindentől függ, például attól, hogy Te mennyire szeretnéd az adott állást. Bértárgyaláskor segít, ha rugalmas tudsz lenni, de azért arra vigyázz, hogy olyan összegnél állj meg, amit később sem fogsz megbánni. Sok sikert!

  • >