Hogyan készülj fel egy állásinterjúra? [A 7 legfontosabb feladat]

22 Shares

Egy állásinterjú sokak számára ijesztő szituáció. Pedig ha tudod, hogy hogyan kell felkészülnöd, akkor az izgalom nagy részét megspórolhatod. Ma egy olvasói kérdés alapján gyűjtöttem össze a 7 legfontosabb pontot az állásinterjú felkészüléshez. Ezek ahhoz szükségesek, hogy magabiztosan és annak tudatában tudj menni egy állásinterjúra, hogy te minden tőled telhetőt megtettél a sikerért.

Nemrég kaptam a következő levelet az egyik olvasómtól:

“Kedves Krisztina! Jövő héten megyek egy interjúra HR tanácsadó céghez. Egy magánklinikára keresnek online marketingest. Hogyan érdemes felkészülni egy ilyen interjúra? Mit tanácsolsz, mi az amire odafigyeljek?”

Sokféle állásinterjú típus van, ezért a felkészüléshez fontos, hogy tudd, hogy milyen interjúra hívtak.

Ha te is HR tanácsadóhoz mész állásinterjúra (mint a levél írója), akkor a következő témákban biztosan számíthatsz kérdésekre:

  • a szakmai tapasztalatodra;
  • a személyiségedre és a motivációdra;
  • arra, hogy mit tudsz a megpályázott cégről;
  • és arra, hogy mennyi a bérigényed.

A fentiek alapján a következő pontokra alapozva állj neki az állásinterjú felkészülésez:

1. Tudj meg mindent a cégről!

Tudj meg mindent a cégről, ahová jelentkeztél!

Nézd meg a honlapjukat, és ha van, akkor a Facebook oldalukat is. Ismerd meg a cég történetét, tudd, hogy hányan dolgoznak náluk, milyen termékeik vagy szolgáltatásaik vannak.

Fontos, hogy a terület szakkifejezéseivel is legyél tisztában!

Pro tipp: Írd be a keresőbe a cég nevét, nézd meg jelent-e meg róluk cikk a közelmúltban. Ha igen, akkor egyrészt hasznos információkat szerzel róluk, másrészt az interjúra is tájékozottabban tudsz menni.

2. Készülj fel az erősségeidből!

Az állásinterjún magabiztosnak kell lenned. Ezt úgy érheted el, ha otthon felkészülsz az erősségeidből. Gondold tehát végig, hogy a szakmai tapasztalatodból és a személyes tulajdonságaidból mit érdemes kiemelned.

Pro tipp: Vedd előre azokat az erősségeidet, amelyek a cég elvárásai között is szerepelhetnek! (Például szerepeltek az álláshirdetés munkaköri leírásában)

3. Készülj számszerűsített példákkal is az állásinterjúra!

Ha állásinterjúra mész, mindig készülj fel a korábbi sikereid, szakmai eredményeid bemutatására is.

A legjobb, ha tudod számszerűsíteni is ezeket az eredményeket!

Ha olyan területre vagy munkakörbe jelentkezel, ahol gyakran számokban gondolkodnak (pl. egy értékesítői pozíció), akkor erre különösen figyelj oda.

4. A képességeidet tudd konkrét példákkal alátámasztani!

Ha HR-essel fogsz interjúzni, akkor számíthatsz arra, hogy kapsz majd kompetencia alapú interjú kérdéseket is.

Mik azok a kompetencia alapú állásinterjú kérdések?

Mikor egy problémára kérdeznek rá, aminek a megoldását egy múltbeli konkrét, megtörtént esettel kell megválaszolnod.

Például: “Mondjon egy esetet, amikor az előző munkahelyén stresszes helyzettel szembesült, vagy konfliktushelyzetet kellett megoldania.”

Fontos! Ilyenkor egy veled megtörtént, valódi helyzetet kell röviden és lényegre törően elmesélned. Semmi esetre se arról beszél, hogy mit tennél ilyen helyzetben, és azt se mond, hogy veled nem történt még soha hasonló!

Mondd el, mi volt a szituáció, mi történt, és hogyan oldottad meg.

5. Legyen ötleted, javaslatod!

Legyenek ötleteid, javaslataid a megpályázott cég számára.

Gondolkodj el azon, hogy ha ott dolgoznál, mi az, amit másképpen csinálnál? Mi az, amit változtatnál, javasolnál, hogy több ügyfele, és ezáltal nagyobb bevétele legyen a cégnek?

6. Az állásinterjú felkészülés része, hogy te is készülsz kérdésekkel!

Ha tanácsadónál interjúzol, akkor is fontos, hogy legyenek kérdéseid.

Akár a megpályázott cég működésével, szervezeti felépítésével kapcsolatban, akár a céljaikról, vagy arról, hogy milyen számukra az ideális munkatárs.

Minél több kérdésed van, annál jobban fogsz szerepelni az interjún. Látják majd rajtad, hogy komolyan gondolod a jelentkezésedet, és már azon gondolkodsz, mennyire illesz a csapatba és hogyan tudnál nekik segíteni.

7. Légy határozott a fizetési igényed kapcsán!

A fizetési igényedre vonatkozó kérdés a tanácsadói interjúk kötelező eleme, ezért ezt is gondold végig az állásinterjú felkészülési szakaszában.

Arról is írtam egy cikket, hogyan add meg a fizetési igényedet a pályázatodban, ha kérik az álláshirdetésben.

Összefoglalva: Készülj fel a cégből, a pozícióból, és a szakterületből is, de emellett tudj magadról is határozottan és magabiztosan mesélni!

Sok sikert az interjúhoz!
Krisztina

22 Shares
  • Attól is függ, hogyan kérdez a cég. Ha konrét kérdésere kérnek konkrét válaszokat, akkor érdekli őket a jelölt, és ilyenkor jók ezek a tippek. De ha olyan formában teszik fel a kérdést, hogy "Mesélj magadról!", akkor az csapda, akkor ők már eldöntötték, hogy mást választanak, mert err a érdésre ebben az általános formában eleve nem létzik jó válasz. Ugyanis ha szakmai dolgot mondok, az már benne van az önéletrajzban, ha meg személyeset, az nem tartozik a kérdezőre. Egyik sem jó. Akit érdekel a jelölt, annak mindig vannak konkrét kérdései arról, ami érdekli őt a jelölttel kapcsolatban.

  • Attól is függ, hogyan kérdez a cég. Ha konkrét kérdésekre kérnek konkrét válaszokat, akkor érdekli őket a jelölt, és ilyenkor jók ezek a tippek. De ha olyan formában teszik fel a kérdést, hogy "Mesélj magadról!", akkor az csapda, akkor ők már eldöntötték, hogy mást választanak, mert erre a kérdésre ebben az általános formában eleve nem létezik jó válasz. Ugyanis ha szakmai dolgot mondok, az már benne van az önéletrajzban, ha meg személyeset, az nem tartozik a kérdezőre. Egyik sem jó. Akit érdekel a jelölt, annak mindig vannak konkrét kérdései arról, ami érdekli őt a jelölttel kapcsolatban. (Azért teszem ezt itt közzé, mert nekem évekig tartott erre rájönni, és így próbálok másoknak segíteni!)

  • Szia András, Ha egy interjún csak annyit mondanak, hogy "Mesélj magadról!", abból még jól is ki lehet jönni :-). Valóban nehezebb egy ilyen nyitott kérdésre válaszolni, de ez nem csapda, és nem jelenti azt, hogy már más mellett döntöttek. Ha így lenne, akkor inkább lemondanák az interjút, hogy ne menjen az idejük feleslegesen. Egy ilyen kérdés mögött sok minden állhat. Van, aki egyszerűen csak így szeret beszélgetni a jelöltekkel, van, akinek nincs rutinja az interjúztatásban, és megint másnak egyszerűen rossz napja van, és inkább hagyja a jelöltet beszélni. Ilyenkor nyugodtan kezdj el beszélni magadról, arról, hogy miben vagy jó, emeld ki a legfontosabb dolgokat a szakmai tapasztalatodból. Aztán hidd el, jönnek majd a konkrét kérdések is 🙂

  • >