Ne parázz! 5 félelmetes interjúkérdés és a garantált ellenszerek! [infografika]

88 Shares

Vannak olyan interjúkérdések, amelyekről azt gondolod, hogy bárcsak ne tennék fel őket?A cikkben 5 nehéz kérdés megválaszolásában segítek.  

Ha állásinterjúra mész, mindent meg kell tenned, hogy a lehető legjobban felkészülj előtte. Ez azt jelenti, hogy végig kell gondolnod a várható kérdéseket, és azt is, hogy mik lesznek a válaszaid.

De vajon mik lesznek a legnehezebb kérdések, és hogyan tudsz rájuk jól válaszolni? Nézd meg az alábbi infografikát, amelyben 5 nehéz interjúkérdést sorolok fel, és azt is leírom, hogy hogyan kezeld őket.

5 félelmetes interjúkérdés és válasz- Timár Krisztina

1. Rémisztő interjúkérdés: Meséljen magáról!

Ez a kérdés azért ijesztő, mert gyakran nem világos, hogy pontosan mire is kíváncsiak. Sokszor az sem tiszta, hogy milyen hosszú kifejtést várnak.

Otthon gondold végig az erősségeidet és a korábbi szakmai sikereidet. Kezdd ezzel a válaszodat, maximum 1-2 perc erejéig. Ezt követően térj át a munkatapasztalatod időrendi bemutatására.

2. Rémisztő interjúkérdés: Nevezze meg egy rossz tulajdonságát!

Az interjú lényege, hogy el akarod adni magad. Ezzel a kérdéssel viszont könnyen vehet ellenkező irányt a beszélgetés.

Olyan tulajdonságot említs, ami a munka világához kapcsolódik, de nem szerepel a cég elvárásai között. Ne állítsd be a hiányosságaidat pozitívumként, mert azt senki nem veszi be!

3. Rémisztő interjúkérdés: Miért jött el az előző munkahelyéről?

Ez a kérdés egy rejtett időzített bomba, mert könnyű rá érzelmileg túlfűtötten reagálni. Például így: “Hogy miért jöttem el? Mert a főnököm egy ritka nagy hülye.”

Csomagold be a mondanivalódat, vagyis add meg az okot egyetlen tárgyilagos mondatban. Ne arról beszélj, hogy mi volt rossz, hanem arról, hogy milyen jó dolgokat keresel egy új munkahelyben.

4. Rémisztő interjúkérdés: Mennyi a bérigénye?

Túl nagy a tét. Ha túl sokat mondasz, akkor lehet, hogy kizárod magad a folytatásból. Ha pedig túl keveset, akkor azt a pénztárcád bánhatja hosszú távon.

Előzetesen tudd meg, hogy hasonló munkakörben mennyit fizetnek. Azt is gondold végig, hogy neked mi lenne az elfogadható, de még reális összeg. Hagyj teret az alkunak is!

5. Rémisztő interjúkérdés: Milyen gyümölcs lenne és miért?

A sok beugratós kérdés egyike. Ijesztő jellegét az adja, hogy váratlanul ér, és fogalmad sincs, milyen következtetést akarnak levonni belőle.

Az interjúztatók ilyenkor főleg azt figyelik, hogy miként reagálsz a helyzetre, és nem azt, hogy pontosan mit mondasz. Válaszolj ahogy csak tudsz, a lényeg, hogy ne ess pánikba!
Ugye így már nem is olyan rémisztőek ezek a kérdések?

Te hányat kaptál már meg ezek közül állásinterjún? Van olyan kérdés, amitől még a fentieknél is jobban parázol?

88 Shares
  • jok a kerdesek / valaszok, de ha valaki oszinten valaszol szerintem egyiktol sem kell tartania.:) Az mar mas kerdes hogy felveszik e vagy sem 😀

  • >